Villamatot ja muut villatuotteet sopivat erinomaisesti suomalaiseen kotiin

Villa on perinteinen materiaali, jota on käytetty Suomessa pitkään. Se on myös erittäin arvostettu, sillä se pitää lämmön ja kylmyyden loitolla ja on erityisen hengittävä materiaali. Tämän ansiosta sitä käytetäänkin runsaasti esimerkiksi laadukkaissa villa-alusvaatteissa, joissa on mukava ulkoilla jopa pakkasella. Villa on loistava materiaali myös kodin sisustukseen ja villamatot tuovat näppärästi kotiin ripauksen luksusta. Tämä artikkeli tutustuttaa sinut villan moninaisiin käyttötarkoituksiin ja antaa vinkkejä, joiden avulla hankit laadukkaat villamatot näppärästi netistä.

Villan monet käyttötarkoitukset

Kuten edellä jo todettiinkin, on villa hyvin monikäyttöinen materiaali, jota saadaan lampaasta. Joissakin yhteyksissä villaksi voidaan kutsua myös kuituja, jotka on saatu angorakanista, angoravuohesta, kashmirvuohesta, kamelista, laamasta, vikunjasta tai alpakasta. Jos villan alkuperä on sinulle tärkeä, kannattaakin aina varmistaa, mistä villasta kyseinen tuote on valmistettu. Villaa käytetään lämmöneristeenä esimerkiksi talvivaatteissa ja neuleissa. Siitä on myös mahdollista huovuttaa lämmittäviä vaatteita ja muita tuotteita.

Villamatot näppärästi netistä

Laadukas villamatto on helppo ostaa netistä. Trendcarpet-verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman erilaisia villamattoja. Villamattojen toimituskulut ovat verkkokaupassa ilmaiset – samoin palautus. Villamatto on luonnollinen ja klassinen kodin sisustuksen elementti, joka tuo sisustukseen ripauksen luksusta. Villamatoillakin on hyvin monenlaisia ilmeitä, joten valitse sopiva matto oman makusi ja kotisi sisustuksen mukaan. Juuri nyt erityisen suosittuja ovat esimerkiksi klassiset ohuet villamatot, joissa ei ole kuvioita, vaan jotka ovat yksivärisiä. Suosittuja värejä ovat esimerkiksi vihreä, vaaleanvihreä, harmaa ja valkoinen. Lisäksi suosittuja valintoja ovat myös kuvioidut ja kudotut villamatot sekä marokkolaiset matot – unohtamatta upeita itämaisia villamattoja! Valittavanasi on siis useita upeita tyylejä. Voit selailla erilaisia villamattoja verkkokaupassa esimerkiksi värin, pituuden, leveyden ja hinnan mukaan.

Marokkolaiset matot

Jos haluat tuoda kotiisi ripauksen marokkolaista tunnelmaa, aloita tutustumalla verkkokaupan upeisiin marokkolaisiin berberi-mattoihin, jotka sopivat yllättävän hyvin skandinaaviseen kotiin ja sisustukseen, tuoden siihen ripauksen luksusta ja väriä. Marokossa on erittäin pitkät maton kutomisperinteet ja monen mielestä sieltä löytääkin maailman kauneimpia mattoja. Marokossa on kudottu mattoja jo 700-luvulla, joten perinteet yltävät vuosisatojen taa. Berberiheimot muuttivat tuolloin Marokkoon ja aloittivat Marokon matonkudontaperinteet. Mattoja on kudottu käsin villasta Marokossa siis jo yli 1 000 vuoden ajan ja se on ollut perinteisesti naisten työtä. Villa on saatu perinteisesti Atlasvuorilla elävistä lampaista. Maton kutomistaito periytyy vielä nykyäänkin Marokossa äidiltä tyttärelle.

Jokainen aito marokkolainen berberimatto on uniikki, sillä naiset kutovat ne käsin käyttämättä malleja. Maton tulkinnassa saattaa näkyä esimerkiksi sen kutojan näkemys hänen oman elämänsä merkityksellisistä asioista, kuten rakkaudesta tai luonnosta. Monien mattojen aiheena ovat onnellisuus ja onni ja näissä matoissa nähdäänkin usein voimakkaita luonnonvärejä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

clock