Miksi design-tuotteet maksavat tavallisia enemmän?

Moni meistä ihailee design-tuotteita, vaikka ne yleensä maksavatkin tavallisia tuotteita enemmän. Design-tuotteissa vain on sitä jotakin, sillä niiden muotoiluun on kiinnitetty tavallista enemmän huomiota ja ne on tavallisesti valmistettu erityisen laadukkaista raaka-aineista. Kerromme tässä artikkelissa, mitä design oikeastaan on ja miksi se yleensä maksaa tavallista enemmän.

Mitä design on?

Sanalla design viitataan muotoiluun ja siihen, että esinettä tai muuta kohdetta on muotoiltu esimerkiksi pyrittäessä parantamaan sen käytettävyyttä. Design ilmaisee tiettyä visuaalista tyyliä ja se havainnollistaa tuotteeseen liittettyjä ominaisuuksia. Muotokielen kautta design voi myös kertoa tuotteen käytettävyydestä.

Italiaa pidetään usein muodin mekkana ja italiankielinen taidehistoriasta tuttu termi disegno viittaakin hieman samaan kuin nykyaikainen termi design. Disegno-termi on mahdollista kääntää suunnitelmaksi taikka piirustukseksi. Kun palataan ajassa taaksepäin aina renessanssin kulta-ajalle, tarkoitti termi disegno laajassa konseptissa käytettynä taideteosten mielikuvien konseptia. Disegno-sanaa on käytetty merkitsemään myös luovaa kapasiteettia.

Design-tuotteet tarjoavat käyttäjälleen tai omistajalleen statusta

Design-tuotteisiin liitetään tavallisesti laadukkuus ja niiden omistaminen tai käyttäminen tuokin kantajalleen tai omistajalleen tiettyä statusta, minkä vuoksi moni on valmis maksamaan design-tuotteista hieman tavallista enemmän. Voidaankin sanoa, että design-tuotteiden brändääminen on onnistunut erityisen hyvin, sillä tiettyihin tuotteisiin on brändäämisen kautta saatu yhdistettyä sellaisia ominaisuuksia, joita monet kuluttajat tavoittelevat.

Kuinka voin rahoittaa toivomieni design-tuotteiden hankinnan?

Kuultuasi, että design-tuotteilla voit kenties nostaa omaa statustasi tai ihastuttuasi jonkin tietyn design-tuotteen muotokieleen, haluaisit kenties ostaa tiettyjä design-tuotteita. Osa tuotteista voi kuitenkin olla kovin kalliita eikä pankkitilisi saldo välttämättä veny näihin hankintoihin. Tällöin saattaa olla aika harkita erilaisia lainavaihtoehtoja. Erilaisia vaihtoehtoja on kuitenkin niin paljon, että niiden vertaileminen ja kilpailuttaminen saattaa tuntua suurelta urakalta, mitä se toki onkin ilman erilaisten vertailusivustojen apua. Ilman vertailua ja kilpailuttamista ei silti kannata edes harkita lainanottoa, joten on suositeltavaa tutustua erilaisiin vertailusivustoihin, kuten Sambla.fi, jotka tekevät suurimman työn sivuston käyttäjän puolesta vertailemalla useita erilaisia vaihtoehtoja.

Sambla on toiminut verkossa vuodesta 2014 saakka ja heillä on ollut jo yli 250 000 lainaa tarvinnutta asiakasta. Sivuston perusperiaate on vertailla 11 pankin lainatarjouksia. Palvelun käyttäminen on helppoa ja mikä parasta, sen käyttäminen ei maksa mitään. Sivuston lainalaskuriin syötetään haluttu lainasumma sekä suunniteltu laina-aika. Lainasumma voi olla esimerkiksi 25 000 € ja laina-aika esimerkiksi 10 vuotta. Tämän jälkeen laskuri kertoo lainan arvioidun kuukausierän. Joka edellä mainitussa esimerkkitilanteessa olisi 290 €. Lainaa on Samblan kautta mahdollista hakea jopa 60 000 €.

Sambla kertoo esimerkkejä sivuston kautta tehdyistä erilaisista lainavertailuista. Esimerkiksi 63-vuotias mies on hakenut lainaa 6 000 € 108 kk laina-ajalla. Matalin tarjolla ollut korko on ollut 15,70% ja korkein 18,06%, ja säästöä vertailemalla on saatu 72 € vuotta kohden. Toinen esimerkki on 61-vuotias nainen, joka on hakenut lainaa 10 000 € 72 kk laina-ajalla. Korkein tarjolla ollut korko on ollut 17,52% ja matalin 14,02%. Säästöä on vertailun kautta tullut 216 € vuotta kohden. Edellä mainitut esimerkit kertovat selkeästi sen, kuinka pienellä vaivalla voi säästää riihikuivaa rahaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

clock