JOULU KOTIIN VERKKOKAUPASTA

Suomessa aletaan jo pikkuhiljaa tottua siihen, että ensimmäiset joulukoristeet tulevat myyntiin jo lokakuussa, suklaakalenterit jo paikoin syyskuussa. Syynä tähän on melko yksiselitteisesti Suomen pimeä ja kylmä syksy. Varsinkin jouluvaloja ostetaan melko isoissa määrin hyvissä ajoin ennen sesonkia, jotta ne voidaan vain asentaa sitten, kun illat ovat tarpeeksi pimeitä. Joulukoristeilla tuodaan mieleen iloinen, lämmin ja valoisa juhla kaiken sen marraskuisen pimeyden keskelle, jolloin Suomessa aletaan taas uutisoimaan kaamosmasennuksesta.

 

Koronapandemia on ajanut suomalaiset verkkokauppoihin, ja moni sellainen, joka ei ole aiemmin niistä juurikaan mitään ostanut, on huomannut ilokseen, kuinka helppoa ja turvallista verkkokaupassa asiointi on. Turhan monella on se virheellinen kuva, että verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta tai että palauttaminen maksaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan Kuluttajaliitto muistuttaa, että verkkokaupan tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.

 

VERKKOKAUPASTA LÖYTYY KAIKKI TARVITTAVA VAIN MUUTAMALLA KLIKKAUKSELLA

Joulun ei kuitenkaan tarvitse olla mikään työleiri, vaan esimerkiksi joulukuusen koristeet voi hyvin ostaa verkkokaupasta. Partyking-verkkokaupasta on saatavilla niin perinteisiä kuin myös vähän nykyaikaisempiakin koristeita joulukuuseen. Erityisen suosittuja ovat olleet erilaiset puuhkat eli pörröiset narut, jotka kiertyvät pituudesta riippuen joko kokonaan tai osittain kuusen ympärille. Ne ovat rantautuneet Suomeen Amerikasta, mutta niiden avulla kuusesta saadaan oikein kunnolla kimaltava. Yksi Partykingin erikoisuus on joulukuusen ympäri kiertävä juna: raiteet kiinnitetään kuusen runkoon ja juna ajaa sitten patterien voimalla ympäri kuusta ja tarvittaessa soittaa musiikkiakin.

Koristeiden lisäksi Partykingilta löytyy myös paljon muutakin hyödyllistä, mitä kannattaa laittaa samaan tilaukseen joulukuusen koristeiden kanssa: esimerkiksi joulukuusen teline ja joulukuusenmatto on ehkä jo uusittava, ja Partyking tarjoaa ne näppärästi samasta kaupasta koristeiden kanssa. Myös kuusipussin ostoa kannattaa harkita: se on pressukankaasta tehty kantokassi, jonne saa kuusen säilytykseen sitä noudettaessa ja hävitettäessä ilman, että täytyy pelätä neulasten tai pihkan aiheuttamia sotkuja.

Verkkokauppa on auki vuorokauden ympäri ja siellä saa pohdiskella kaikessa rauhassa ennen ostopäätöksen tekemistä. Tarvittaessa tuotteita voi myös lisätä vertailuun ja poimia sieltä sitten omat suosikkinsa. Kuten monissa muissakin verkkokaupoissa, tarjoaa myös Partyking ilmaisen toimituksen, kun ostokoriin on kertynyt yli 50 euron arvosta ostoksia. Toimitusaika on nopea, vain 2–3 arkipäivää, ja Partyking tarjoaa jopa kaksi kertaa pidemmän palautusoikeuden kuin mitä laki vaatii: jopa 30 päivää. Tuotteiden valikoima on laaja ja asiakaspalvelua saa molemmilla kotimaisilla.

OMA DESIGN JA AINUTLAATUISET KORISTEET

Kaikkien joulukoristeiden ostaminen voi tuntua melko laiskalta ja jopa teennäiseltä. Lisäksi yhä useampi haluaa ainutlaatuisen ja henkilökohtaisemman joulun. Verkkokaupoista voi koristeiden lisäksi tai sijaan hankkia myös materiaalit ja alkaa itse suunnittelemaan itsensä näköistä joulua. Mikään käsitöiden mestari ei suinkaan tarvitse olla, vaan hyviä ohjeita on netti pullollaan. Yleensä nettikauppa myy materiaalien yhteydessä myös ohjeita.

Joululahjoja miettivälle itse tekeminen voi olla helpottava ratkaisu, sillä lahjan saaja arvostaa todennäköisesti tekemisen vaivaa enemmän kuin esimerkiksi jotain tiettyä tavaraa, joten itse lahjan keksiminen voi käydä melko helpostikin. Lisäksi itsetehdyt lahjat ovat todennäköisesti ekologisempia, ja juuri tätä yhä useampi suomalainen arvostaa.

Monet askarteluliikkeet ovat pienyrityksiä, joille varsinkin näin koronan rasittaman vuoden jälkeen on melkeinpä elinehto, että mahdollisimman moni ostaisi niiltä joko valmista designia tai sitten siihen tarvittavat materiaalit. Näin ollen joululahjan lisäksi tulee tuettua pienyrittäjää.